Dünyada gelişen teknoloji, kullanımı artan akıllı cihazlar ve neredeyse hayatımızın tümüne örümcek ağı gibi yayılmış internet, zamanla kullanım alışkanlıklarımızı değiştirme başladı.

Geçmiş tarihlerde ki kullandığımız cihazlarda FM Radyo özelliğine dikkat eden biz, artık radyolarımızı internet alışkanlıklarımıa göre internet üzerinden dinlemeye başladık. Arabalar ve iş yerlerimizde kullandığımız radyolar haricinde neredeyse FM Radyo kullanmazken, değişen bu kullanım oranlarımız istatistikler ile de kanıtlanmış oldu.

Norveç FM Radyo’yu Bitiriyor

Dijitalleşen dünyada yakın zamanda tarih olacağı tahmin edilen FM Radyo’ya ilk veda eden ülke Norveç oluyor… Önümüzde ki günlerde yürürlüğe girecek “dijital ses yayını” uygulamasıy ile Norveç’te yıl sonuna kadar FM radyo ağı tamamen terk edilecek.

Fakat ülkede bu karara karşı bir birlik yok. Zira ülkenin %66’sı FM Radyo kaldırılmasına karşı çıkarken yüzde %17’lik bir kesim bu olayı destekliyor. Ayrıca ülkede bulunan 2 milyon aracın yeni teknolojileri desteklemeyip sadece FM radyo teknolojisini kullanması bu olayın en büzük deavantajlarından biri.

Norveç’te başlayan bu hareketin devamı ise yılında İsviçre’de gerçekleşecek. Dijital yayına geçmeyi planlayan Norveç’i ise İngiltere ve Danimarka takip ediyor.